Μουσικές και Μουσικοί του δρόμου σήμερα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης


Πολιτισμός
26.5.2019 | 11:19

Μουσικές και Μουσικοί του δρόμου σήμερα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Σήμερα Κυριακή στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά διοργανώνεται μια σειρά εκδηλώσεων από τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος για τους πλανόδιους καλλιτέχνες.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Σύλλογος ,την Κυριακή διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή ελεύθερης έκφρασης και τέχνης όπου θα συμμετάσχουν πλανόδιοι μουσικοί και καλλιτέχνες του δρόμου. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 1st Openair Busking Fest. Thessaloniki : Μουσικές και Μουσικοί του δρόμου.

Οι καλλιτέχνες και ιδιαίτερα οι μουσικοί σε όλο τον κόσμο έχουν ως φυσικό χώρο έκφρασης το δρόμο. Η δράση των πλανόδιων καλλιτεχνών τα τελευταία χρόνια γνωρίζει άνθηση στη χώρα μας, συμβάλλοντας στην αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου. Για τον λόγο αυτό διοργανώνεται σειρά εκδηλώσεων από street artists και μουσικούς την Κυριακή 26/5, από τις 12:00 το μεσημέρι στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη συμμετοχή και πρόσβαση σε όλους τους πολίτες και καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης.

Ο Σ.Μ.Β.Ε. καλεί τους μουσικούς, αλλά και όλους τους καλλιτέχνες του δρόμου σε μια «φυγόκεντρη» συνάντηση «λόγου, έργου, νοήματος»