Αναπηρικά αμαξίδια τοποθετήθηκαν σε θέσεις πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη


SKG
4.6.2019 | 15:41

Αναπηρικά αμαξίδια τοποθετήθηκαν σε θέσεις πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη

Ένα συμβολικό και ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα έστειλαν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες σε όσους ασυνείδητους οδηγούς σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους είτε σε θέσεις για ΑΜΕΑ, είτε κλείνουν τις ράμπες αναπήρων που υπάρχουν στα πεζοδρόμια.

Με το χαρακτηριστικό σημείωμα των οδηγών «επιστρέφω σε πέντε λεπτά» κολλημένο στα αναπηρικά αμαξίδια που παρέταξαν στη Λ. Νίκης τα άτομα με κινητικές δυσκολίες θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν με τη δράση τους οδηγούς και πολίτες.

Ο Αντώνης Τσιαπάκης αστυνομικός, άτομο με κινητικές δυσκολίες περιέγραψε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, το συναίσθημα του όταν βλέπει οδηγούς να παρκάρουν σε θέσεις ΑΜΕΑ η ράμπες. «Είναι σαν να φορούν σε έναν άνθρωπο αλυσίδα στο πόδι και δεν μπορεί να μετακινηθεί» τόνισε.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Τροχαίας Χρήστος Μπουλουμπας τόνισε ότι η δράση έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν οι πολίτες και να μάθουν ότι η μη σωστή οδηγική συμπεριφορά έχει δυσάρεστες συνέπειες. Τόνισε ότι για τη στάθμευση σε ράμπα ΑΜΕΑ υπάρχει τιμωρία με αφαίρεση πινακίδων και άδεια κυκλοφορίας.