Σαν την Χαλκιδική δεν έχει...


SKG
1.8.2018 | 13:38

Σαν την Χαλκιδική δεν έχει...

Αυτές είναι οι παραλίες της Χαλκιδικής που θυμίζουν εξωτικό νησί!


Εξωτικές παραλίες, χρυσαφένια άμμος, τιρκουάζ νερά και δέντρα που λυγίζουν πάνω από τη θάλασσα και φιλάνε το κύμα. Όπου και να γυρίσεις το μάτι σου, κάθε παραλία της Χαλκιδικής είναι ένας μαγικός προορισμός.

Όταν στα νησιά βρίσκεις μία, δύο, άντε τρεις φανταστικές παραλίες, στη Χαλκιδική είναι εκατοντάδες !

Κατά γενική ομολογία η Σιθωνία κερδίζει την Κασσάνδρα, αλλά και πάλι η κάθε χερσόνησος έχει τη χάρη της.

Στις Καβουρότρυπες θα προσγειωθείς σε άλλον πλανήτη. Γαλαζοπράσινα νερά, λευκά βράχια, λόφοι πλημμυρισμένοι με πράσινο και μαλακή άμμο είναι το σκηνικό αυτού του κρυφού παράδεισου κοντά στη Σάρτη. Την παραλία μπορείς να την προσεγγίσεις μόνο με τα πόδια. Περιλαμβάνει ένα ζευγάρι από μικρούς όρμους, την παραλία Καβουρότρυπες και την παραλία Πορτοκάλι. Η αναδυόμενη γυμνή πέτρινη μούσα, που ήταν το σήμα κατατεθέν της,  θυσιάστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι από τα ίδια τα χέρια του καλλιτέχνη.

Η Τρανή Αμμούδα μπορεί να μη διαθέτει το πιο σικ όνομα που έχετε ακούσει, αλλά είναι αυτό ακριβώς που προσδιορίζει . Η μεγαλύτερη απέραντη  παραλία της Χαλκιδικής με λευκή άμμο, τιρκουάζ νερά,  χωρίς βλάστηση και θέα το επιβλητικό Άγιο Όρος. Τα ατμοσφαιρικά ερείπια ενός πύργου δίνουν έναν τόνο μυστηρίου στο έργο τέχνης της φύσης.

Ο ναυτικός όρος Αρμενιστής  είναι το όνομα μίας από τις διάσημες παραλίες της  Σιθωνίας και έχει μεγαλώσει γενιές Θεσσαλονικιών. Δεν λογίζεσαι Σαλονικιός αν δεν έχεις  βουτήξει στα καταγάλανα νερά του, αν δεν έχεις ξεκαρδιστεί στα γέλια μια νύχτα με πανσέληνο μ’ αυτό που ακούς  από τη διπλανή σκηνή και αν δεν έχεις ξεχάσει το όνομά σου στο μπαρ του κάμπινγκ.

Η Τριστινίκα, η όμορφη παραλία με το εξωτικό όνομα, έχει  φανατικό κοινό. Έχει ψιλή σαν πούδρα άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, ενώ εκτός από το οργανωμένο κομμάτι θα βρείτε και πιο απομονωμένα σημεία να ζήσετε τον έρωτά σας, που μην ξεχνάτε πως είναι καλοκαιρινός.

Η πιο κοσμοπολίτικη Κασσάνδρα έχει να παινευτεί κι αυτή για πολλά σημεία της!

Το Ποσείδι ή αλλιώς ο Φάρος της Κασσάνδρας,  ονομασία που αναφέρεται σε έναν αποικιακό φάρο που χτίστηκε τον 19ο αιώνα, διαθέτει δύο χιλιόμετρα παραλίας με άμμο και κρυστάλλινα νερά,  ιδανική για ρομαντικά ηλιοβασιλέματα και μαγικές ανατολές.

Η Καλλιθέα είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της χερσονήσου, με κατάλευκη αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά, ενώ στο φόντο απολαμβάνεις έναν κατάφυτο λόφο. Από αυτήν την παραλία ξεκινάει και ο διάσημος Διάπλους του Τορωναίου κόλπου.

Το Παλιούρι είναι μία ονειρεμένη παραλία περιτριγυρισμένη από πεύκα, που είναι και το σήμα κατατεθέν της Χαλκιδικής, μ’ εκείνο το ιδιαίτερο άρωμα που έχει φυλακιστεί στα ρουθούνια και τις αναμνήσεις όλων των Βορειοελλαδιτών .

Η Άφυτος. Μία μεγάλη παραλία 4 χιλιομέτρων με κρυστάλλινα νερά, λευκή άμμο και δέντρα που χαϊδεύουν το κύμα.

Η Ουρανούπολη είναι  η «πύλη» προς το Άγιο Όρος και τις μονές του Άθωνα. Ο εντυπωσιακός πύργος της και η τεράστια, οργανωμένη ακτή της, καθώς και τα νησάκια Αμμουλιανή και Δρένια με τα γαλαζοπράσινα νερά, κλέβουν την παράσταση στην πλευρά της βορειοδυτικής Χαλκιδικής.

Το παραμελημένο στο παρελθόν νησί της  Χαλκιδικής γνωρίζει μεγάλες δόξες τα τελευταία χρόνια. Βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία, η παραλία Αλυκές της Αμμουλιανής διαθέτει διαυγή νερά, λευκή άμμο,  γαλαζοπράσινα νερά  που έρχονται σε αντίθεση με το πράσινο που την αγκαλιάζει και την κάνει να μοιάζει με παράδεισο.

Η Χαλκιδική είναι ένας τόπος που τα συγκεντρώνει όλα. Την ιστορία, τα μαγικά τοπία, τον πολιτισμό, την ανεμελιά, τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα των ακριβών ξενοδοχείων  αλλά και τα άγρια τοπία. Η αναφορά στις παραπάνω παραλίες είναι μόνο ένα δείγμα της ομορφιάς που κρύβουν τα πόδια της. Οι τυχεροί που θα την αντικρίσουν από τη θάλασσα θα ανακαλύψουν περισσότερες  και ομορφότερες.

Όταν τη ζήσεις, τη γνωρίσεις και ανακαλύψεις τις ομορφιές της, εύλογα θα καταλήξεις στο συμπέρασμα πως ΣΑΝ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!