Με δύο εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο κλείνει τις πύλες του το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου


Πολιτισμός
22.6.2019 | 11:47

Με δύο εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο κλείνει τις πύλες του το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Ολοκληρώνει την λειτουργία του την Κυριακή το βράδυ το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου στην παραλία του Λευκού Πύργου. Αυτό που έχουμε φέτος να τονίσουμε είναι ότι ο θεσμός πλέον του Φεστιβάλ έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Πάνω από 200 εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, κινηματογράφου – ντοκιμαντέρ μουσικής χορού, θεάτρου – λογοτεχνίας στο χώρο στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Επίσης στα εκθετήρια – περίπτερα εκατοντάδες συγγραφείς παρευρέθησαν και υπέγραψαν τα βιβλία τους και συνομίλησαν με τους αναγνώστες παρουσιάζοντας το συγγραφικό τους έργο.

Υπολογίζεται ότι φέτος στις πωλήσεις των βιβλίων υπήρχε μια μικρή άνοδο από 10-15%, όπως επίσης υπήρχε μια ανάλογη αύξηση των επισκεπτών, αφού είναι  γνωστό ότι ευνόησαν οι καιρικέ ς συνθήκες. 

Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού κλείνει με 2 μεγάλες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο 22/6 στις 21.00

WOODSTOK :  50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
«… με λίγη βοήθεια από τους φίλους μου…»

Συναυλία με τα αθάνατα τραγούδια της ποπ – ροκ μουσικής τα οποία σημάδεψαν τη γενιά των ‘’λουλουδιών’’.  Λόγια  και εικόνες από το Φεστιβάλ – θρύλος αναβιώνουν την κορύφωση του μουσικού κινήματος του ’60 για τον έρωτα και την ειρήνη. Σκηνές από την ταινία – θρύλος που απαθανάτισε το Woodstock. Συμμετέχουν μουσικοί της εποχής του 1965-75, νέοι δημιουργοί, συγγραφείς και δημοσιογράφοι. Συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΑΠΘ

Την Κυριακή 23/6 στις 20.00 σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης

«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ-ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΣΤΕ»

ZUMBA® MASTERCLASS - UNITED WE DANCE/UNITED WE STAND

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος “ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ”,
σε συνεργασία με την  ομάδα αδειοδοτημένων δασκάλων και ενεργά μέλη της κοινότητας “ZUMBA”, θα πραγματοποιηθεί ακόμη ένα από τα μεγαλύτερα ανοιχτά event, δωρεάν για όλους τους δημότες της πόλη μας, ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας και φυσικής κατάστασης.