H Henkel και ο Μασούτης  τιμούν τους αποφοίτους Λυκείου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς των Παιδικών Χωριών SOS  «Μαζί Κτίζουμε το Αύριο»


Πολιτισμός
26.6.2019 | 11:38

H Henkel και ο Μασούτης τιμούν τους αποφοίτους Λυκείου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς των Παιδικών Χωριών SOS «Μαζί Κτίζουμε το Αύριο»

Ο τομέας καλλυντικών της Henkel Hellas σε συνεργασία με τον Μασούτη, με πίστη στο κοινό όραμά τους για κοινωνική πρόοδο, πραγματοποίησαν μια εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη προς τιμήν των παιδιών που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS και αποφοιτούν από το Λύκειο. Στο πλαίσιο του προγράμματος των Παιδικών Χωριών SOS «Μαζί Κτίζουμε το Αύριο» που ήδη μετρά 6 χρόνια, αυτή η ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, για τα παιδιά που προέρχονται από μη προνομιούχες ή με χαμηλό εισόδημα οικογένειες και ολοκλήρωσαν τις σχολικές χρονιές 2016-2017 και 2017-2018.

Η Henkel αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που στήριξε το συγκεκριμένο πρόγραμμα των Παιδικών Χωριών SOS. O τομέας καλλυντικών της Henkel Hellas και ο Μασούτης βρίσκονται με συνέπεια και σταθερότητα δίπλα σε παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη και εξακολουθούν να στηρίζουν για 6η συνεχόμενη χρονιά τη λειτουργία των «Κέντρων Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης» των Παιδικών Χωριών SOS στη βόρεια Ελλάδα, με κοινό στόχο την ενίσχυση και εμψύχωση των παιδιών μέσα από δράσεις εκπαιδευτικές και δημιουργικής απασχόλησης. Παράλληλα, μέσα από την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών η Henkel και ο Μασούτης προσκαλούν τον κόσμο να συμμετάσχει και αυτός σε αυτή την ενέργεια αγάπης, προσφέροντας γραφική ύλη.

Η Στρατηγούλα Βαμβαλή, Marketing & Trade Marketing Director Henkel Beauty Care δήλωσε σχετικά: «Η κοινωνική πρόοδος και η εταιρική υπευθυνότητα είναι μέρος της αποστολής της Henkel Hellas. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αύτη την πρωτοβουλία που μέτρα 6 χρόνια ζωής και συνεχίζει. Σε αυτή την ασταθή οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουμε τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης είναι αναγκαίο να σταθούμε πλάι σε εκείνους που μας χρειάζονται. Και τα παιδιά που είναι οι πολίτες του αύριο χρειάζονται ένα υποστηρικτικό περιβάλλον προκειμένου να μπορέσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους. Είναι τιμή μας να βοηθάμε ώστε αυτό να καταστεί εφικτό».

Ο Σταμάτης Δαυίδ, Διευθυντής Marketing της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., δήλωσε σχετικά: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα που αποδεικνύει στην πράξη το πόσο σημαντικές είναι οι συνέργειες μεταξύ των εταιρειών όταν αυτές έχουν σχεδιαστεί σωστά και  προπαντός έχουν καταφέρει να νικήσουν το χρόνο με τη διάρκειά τους. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι αλλά και ικανοποιημένοι που μας δόθηκε η ευκαιρία, με αυτή την πολυετή προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης, να βοηθήσουμε όλα αυτά τα παιδιά που έχουν τα προσόντα να αναδειχθούν στους αυριανούς νικητές της ζωής, μιας και έχουν μάθει από πολύ μικρά να στέκονται με σθένος, θάρρος και αξιοπρέπεια απέναντι σε αυτήν. Τους ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή πρόοδο στις σπουδές τους και κάθε επιτυχία στη ζωή τους».

Ο Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, δήλωσε σχετικά: «Με τη στήριξη της Henkel και του Μασούτη κατορθώσαμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στη σημαντική πορεία των παιδιών μέχρι σήμερα, υποστηρίζοντάς τα σε κρίσιμους τομείς της ζωής τους, όπως η εκπαίδευση. Για εμάς είναι πολύ συγκινητικό να βλέπουμε αυτά τα παιδιά έτοιμα να κάνουν το επόμενο βήμα. Τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στο νέο τους ξεκίνημα».

Μαζί κτίζουμε θεμέλια ζωής για το αύριο!

Πληροφορίες για τη Henkel AG

Η Henkel δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο με κορυφαία brands και τεχνολογίες σε τρεις επιχειρηματικούς τομείς: Οικιακή Φροντίδα, Beauty Care και Συγκολλητικές Τεχνολογίες. Η Henkel ιδρύθηκε το 1876 και κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην αγορά τόσο των καταναλωτικών όσο και βιομηχανικών αγαθών, με αναγνωρίσιμα brands όπως τα Persil, Schwarzkopf και Loctite. Η Henkel απασχολεί περίπου 50,000 εργαζομένους, έχοντας σημειώσει πωλήσεις ύψους €16,428 εκ. και λειτουργικά κέρδη €2,588 εκ. για το έτος 2014. Οι προνομιούχες μετοχές της Henkel εντάσσονται στο Γερμανικό Χρηματιστηριακό Δείκτη DAX.

Πληροφορίες για τη Henkel Hellas

Η Henkel Hellas με παρουσία στην Ελλάδα από το 1968, ανήκει σήμερα 100% στην Henkel AG & Co. H Henkel στην Ελλάδα έχει καταξιωθεί ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους προμηθευτές επώνυμων προϊόντων, δραστηριοποιούμενη στους τρείς επιχειρηματικούς τομείς των Απορρυπαντικών και Καθαριστικών Οικιακής Χρήσης, των Καλλυντικών/ Προϊόντων Ομορφιάς & Προσωπικής Φροντίδας και των Συγκολλητικών Τεχνολογιών με καταναλωτικές Συγκολλητικές Ουσίες, και Βιομηχανικά Προϊόντα.Για περισσότερες πληροφορίες: www.henkel.gr

Πληροφορίες για τη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. είναι market leader του κλάδου στη Βόρεια Ελλάδα και μία από τις σημαντικές δυνάμεις πανελλαδικά. Από το ξεκίνημά της, το 1976, μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει μια πολύ επιτυχημένη πορεία ανάπτυξης. Διαθέτει δίκτυο με συνολικά 329 καταστήματα. Αναπτύσσεται στις περιφέρειες  Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου. Απασχολεί περισσότερους 8.400 εργαζόμενους. Η δραστηριότητα της εταιρείας με ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι πολύ έντονη και μέσα στην τελευταία 5ετία έχει επενδύσει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ σε αυτόν τον τομέα πραγματοποιώντας σημαντικά προγράμματα όπως το «Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη» που πραγματοποιεί με τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.Για περισσότερες πληροφορίες: www.masoutis.gr

Πληροφορίες για τα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 135 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών. Παράλληλα, ανταποκρινόμενα στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας και τη δραματική αύξηση των οικογενειών σε φτώχεια, τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν δέκα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας για τη στήριξη αυτών των οικογενειών. 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.sos-villages.gr

 
Φωτογραφίες Φωτογραφίες