Οι 10 SOS κανόνες για λαμπερό δέρμα μετά τις διακοπές.


Ομορφιά
24.8.2018 | 12:15

Οι 10 SOS κανόνες για λαμπερό δέρμα μετά τις διακοπές.

1. Να  συνεχίσεις να φοράς ΠΑΝΤΑ αντηλιακό πριν βγεις από το σπίτι. Είναι η κίνηση που συμβάλλει στο να διατηρεί την επιδερμίδα νεανική, φωτεινή και ελαστική.


2. Να καθαρίζεις την επιδερμίδα σου κάθε πρωί, κάθε βράδυ και μετά το γυμναστήριο. Το πρωί για να απομακρύνεις το σμήγμα και νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στη διάρκεια της νύχτας. Το βράδυ για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ, τους ρύπους και τη σκόνη. Το ίδιο ισχύει και μετά το γυμναστήριο: Ιδρώτας, σμήγμα, βακτήρια και τοξίνες που συγκεντρώνονται στη διάρκεια της σωματικής άσκησης πρέπει να απομακρύνονται για να μην φράζουν τους πόρους.


3. Να κόψεις το κάπνισμα. Μετά τον ήλιο είναι η πιο σοβαρή αιτία πρόωρης γήρανσης. Το δέρμα σου γίνεται το θαμπό, με άτονο χρώμα και εμφανίζει πρόωρα λεπτές γραμμές.


4. Να πλένεις συχνά τα πινέλα μακιγιάζ. Χρειάζεται να είναι καθαρά για να μη μεταφέρουν μικρόβια και βακτήρια στο πρόσωπό σου.
5. Να πίνεις αρκετό νερό. Μπορεί να την θεωρείς κλισέ συμβουλή αλλά ενυδατωμένη επιδερμίδα σου θα σε ευχαριστεί. Φρόντισε να πίνεις 7-8 ποτήρια νερό καθημερινά έτσι ώστε όλα τα όργανα του σώματος να έχουν την απαραίτητη υγρασία που χρειάζονται για να λειτουργήσουν σωστά.


6. Να αγαπάς το serum. Αν προτιμάς μια πιο light εκδοχή από την ενυδατική κρέμα, ανακάλυψε τη μαγεία του serum. Έχει πιο ελαφριά και συμπυκνωμένη σύνθεση χωρίς να βαραίνει την επιδερμίδα σου.


7. Να ξεκουράζεσαι. Η έλλειψη ύπνου αντανακλάται στο πρόσωπό σου: μαύροι κύκλοι και σακούλες κάτω από τα μάτια και χλωμή επιδερμίδα. 7-8 ώρες ύπνου κάθε νύχτα θα βοηθήσουν να κρατηθεί τόσο το σώμα σου σε φόρμα όσο και η επιδερμίδα σου.


8. Να προστατεύεις τον λαιμό σου. Μην ξεχνάς πως ο λαιμός σου αποκαλύπτει και την ηλικία σου. Μην απλώνεις τα προϊόντα περιποίησης μόνο στο πρόσωπο σου αλλά κάντο και στον λαιμό σου που έχεις τις ίδιες (και περισσότερες) ανάγκες με το πρόσωπο σου.


9. Να μην κοιμάσαι με μακιγιάζ. Όσο αργά λοιπόν κι αν επιστρέφεις σπίτι ή όσο κουρασμένη κι αν είσαι, δεν πρέπει να παραλείπεις το ντεμακιγιάζ. Το βράδυ ο οργανισμός κάνει τις απαραίτητες διεργασίες της κυτταρικής ανανέωσης της επιδερμίδας του προσώπου! Ξεβάψου λοιπόν επιμελώς, καθάρισε το πρόσωπό σου και ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου όπως της αξίζει.


10. Να απολυμαίνεις το κινητό σου. Το πρόσωπο παράγει λίπος (σμήγμα) και ιδρώτα που κολλάνε στο κινητό όταν το ακουμπάς στο αυτί σου. Εάν δεν το καθαρίσεις, στο επόμενο τηλεφώνημα αυτά θα επιστρέψουν στο δέρμα σου μαζί με τα βακτήρια που θα έχουν αναπτυχθεί.

 
Φωτογραφίες Φωτογραφίες