Last Minutes Sales


Μόδα
28.8.2018 | 14:25

Last Minutes Sales


Η επιστροφή στην πόλη είναι πια μονόδρομος για όλους μας. Βέβαια όταν έχεις διανύσει περίοδο διακοπών το ταμείο είναι μείον. Σίγουρα όμως κάτι λίγο θα έχει περισσέψει για μία βόλτα στην αγορά και τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να πετύχεις τις καλύτερες τιμές σε είδη που μία ολόκληρη χρονιά έβλεπες στις βιτρίνες και δεν πλησίαζες. Είμαστε σε περίοδο προσφορών και πάντα υπάρχει κάτι στην αγορά που θα το βρεις τώρα πια σε πολύ χαμηλή τιμή τόσο χαμηλή που δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου. Το θέμα είναι να είσαι προσεκτική στο που θα επενδύσεις. Ακολούθησε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν για τις τέλειες αγορές.
1. Κάνε μία λίστα. Ρίξε μια ματιά στην ντουλάπα σου και δες πραγματικά τι χρειάζεσαι. Κατέγραψε και επισκέψου μόνο το κατάστημα που πιστεύεις ότι θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Οι πολλές γύρες στην αγορά πάντα έχουν αντίθετο αποτέλεσμα.
2. Πάρε μαζί σου σε μετρητά μόνο το ποσό που θέλεις να διαθέσεις. Έτσι δεν θα ξεφύγεις από το budget και δεν θα αγοράσεις κάτι που δεν χρειάζεσαι.
3. Μην επιλέξεις να αγοράσεις πολλά και οικονομικά πράγματα. Το σωστό είναι να αγοράσεις κάτι που ήταν ακριβό και τώρα είναι σε πολύ καλή τιμή. Ένα κομμάτι που δύσκολα θα μπορούσες να το αγοράσεις αν δεν το έβρισκες σε προσφορά.
4. Μην αγοράσεις κάτι που ήδη υπάρχει στη ντουλάπα σου. Δηλαδή, μπλουζάκια υπάρχουν αμέτρητα στα συρτάρια σου μην ξοδέψεις για ακόμα ένα μπλουζάκι που θα ξεχαστεί, επένδυσε σε κάτι που δεν έχεις ή σε κάτι κλασικό που θα το φορέσεις για πολλά χρόνια. Για παράδειγμα ένα ζευγάρι μαύρες κλασικές γόβες είναι πάντα στη μόδα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην τις κάνεις απόσβεση.
5. Μην βγεις στην αγορά με κακή ψυχολογία. Αν δεν είσαι στα καλά σου άστο για την επόμενη μέρα. Το shopping θέλει καλή ψυχολογία και υπομονή. Αν δεν είσαι στο σωστό mood μην το επιχειρήσεις γιατί το αποτέλεσμα θα είναι να φορτωθείς με πράγματα που δεν σε ικανοποιούν πραγματικά αλλά ότι ψωνίσεις θα είναι απλά για να φτιάξεις τι διάθεση σου. Σε αυτή την περίπτωση θα πονέσει το πορτοφόλι σου άδικα.

Όταν η αγορά ξεπουλάει είναι η ευκαιρία να κάνεις μερικές έξυπνες  αγορές που δεν μπορούσες να κάνεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
• Τα αξεσουάρ είναι τα τελευταία που σκεφτόμαστε να αγοράσουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς με αποτέλεσμα πάντα να έχουμε ελλείψεις. Είναι η ώρα να επενδύσεις σε ένα καλό κασκόλ ή φουλάρι σε κάποιο εντυπωσιακό φου μπιζού για τις βραδινές σου εμφανίσεις γιατί όχι και σε μια καλή επώνυμη κλασική τσάντα.
• Κάνε δικό σου ένα επώνυμο jean ή ένα ζευγάρι All Star φοριούνται όλο το χρόνο και παραμένουν πολλά χρόνια τώρα με κλασική αξία.
• Κάνε επένδυση για κάτι που λείπει από το σπίτι σου. Είναι ευκαιρία να κάνεις μια αλλαγή στις κουρτίνες του δωματίου σου, να αλλάξεις το σερβίτσιο φαγητού, ακόμα και να κάνεις και την αγορά κάποιου μικροέπιπλου που έλειπε από το σπίτι σου.
• Αγόρασε δώρα για τους φίλους σου που έχουν τον επόμενο μήνα γενέθλια ή γιορτή. Μπορείς να αγοράσεις κάτι πολύ καλό σε πολύ καλή τιμή.
• Επένδυσε σε ένα καλό ρούχο που θα χρειαστείς για τον γάμο της φίλης στου τον χειμώνα. Στη μισή τιμή ίσως και λιγότερο θα κάνεις εμφάνιση που θα συζητηθεί.
• Γενικά επέλεξε να επενδύσεις τα χρήματα σου σε ρούχα που δεν είναι της εποχής. Μην ξοδέψεις χρήματα για καλοκαιρινά ρούχα. Αγόρασε πολτό, μπότες, μπουφάν.
• Αυτή την περίοδο τα καταστήματα ηλεκτρονικών έχουν μεγάλες προσφορές σε smart phones και tablets μιας και θέλουν ναι ξεστοκάρουν.
Το shopping αυτή την περίοδο θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις πιο γρήγορα την περίοδο των διακοπών. Είναι οι κατάλληλες μέρες να κατέβεις στο κέντρο όσο ακόμα δεν έχουν επιστρέψει όλοι από τις διακοπές τους γιατί θα είσαι στην Αριστοτέλους μέσα σε 10 λεπτά ακόμα και αν έρχεσαι από ανατολικά και ίσως να παρκάρεις και έξω από το μαγαζί που θέλεις να ψωνίσεις. Ευκαιρία λοιπόν για βόλτα στην αγορά.