Σοκολατόπιτα χωρίς.. ψήσιμο και μίξερ!


Γεύση
9.8.2019 | 09:49

Σοκολατόπιτα χωρίς.. ψήσιμο και μίξερ!

Ξεχάστε ότι ξέρατε για την Σοκολατόπιτα! Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε την πιο ωραία και νηστίσιμη σοκολατόπιτα χωρίς ψήσιμο και μίξερ!

Υλικά

Για την κρέμα

900 μλ γάλα αμυγδάλου
200 μλ νερό
200 γρ ζάχαρη
100 γρ κορν φλάουρ
360 γρ φρυγανιά

Για το σιρόπι

500 μλ νερό
50 γρ κακάο σκόνη
1 κτσ υγρή βανίλια
100 γρ ζάχαρη
200 γρ κουβερτούρα

Για το γλάσσο

200 γρ κουβερτούρα
100 μλ γάλα αμυγδάλου

Για το στόλισμα

40 γρ καρύδι
Φορμα 40 εκ.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, το νερό, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη φρυγανιά, ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και έπειτα τα αφήνουμε στην άκρη για ξεκούραση.

Συνεχίζουμε με το σιρόπι και πάνω στην φωτιά σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το κακάο σε σκόνη, την υγρή βανίλια, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να ζεσταθεί το μείγμα. Ύστερα ρίχνουμε και την κουβερτούρα, αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.

Στη συνέχεια βάζουμε πάνω στη φωτιά την κατσαρόλα που είχαμε αφήσει στην άκρη και ρίχνουμε μεσα σ' αυτήν το μείγμα με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα (χρησιμοποιούμε αντικολλητική κατσαρόλα) και έπειτα μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μέσα σε ένα πυρέξ 40 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά σε όλο το πυρέξ.

Συνεχίζουμε με το γλάσσο και σε 200 γρ κουβερτούρας ρίχνουμε ζεστό γάλα αμυγδάλου και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Το ρίχνουμε πάνω από το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Στολίζουμε με καρύδι και η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε χωρίς κόπο και χωρίς ψήσιμο.