Το Facebook ήρθε (κυριολεκτικά) στη Θεσσαλονίκη-Τι μπορούμε να δούμε...


Πολιτισμός
13.9.2018 | 13:28

Το Facebook ήρθε (κυριολεκτικά) στη Θεσσαλονίκη-Τι μπορούμε να δούμε...

Αποτελεί ένα από τα τεχνολογικά και οικονομικά «θαύματα» της τελευταίας 20ετίας, αφού μια ιδέα ενός κοινωνικού δικτύου σε ένα πανεπιστήμιο εξελίχθηκε σε έναν κολοσσό που μπήκε αργά οι γρήγορα στις ζωές μας.

Το γνωστό σε όλους μας σχεδόν πια Facebook δίνει το παρών στη μεγαλύτερη ΔΕΘ των τελευταίων 20 ετών, έχοντας ένα εντυπωσιακό περίπτερο με αφορμή της τιμώμενης χώρας που είναι φέτος οι ΗΠΑ, στη Silicon Valley της οποίας γεννήθηκε το διασημότερο σήμερα κοινωνικό δίκτυο.

Η Thessnews βρέθηκε στο περίπτερο του Facebook  με την τεχνολογία virtual reality, δηλαδή της εικονικής πραγματικότητας να τραβάει τα βλέμματα μικρών και μεγάλων.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του περιπτέρου, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν έξι λεπτά από το  «Jurassic world blue» μέσω του «pvr oculus virtual relaity» κάτι που αποτελεί μία ανεπανάληπτη εμπειρία για τον καθένα και η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια. Οι επισκέπτες μπορούν να  ενημερωθούν και για την ημερίδα που οργανώνει το Facebook την Παρασκευή στο περίπτερο 8 και αφορά τις μικρές επιχειρήσεις και την προώθησή τους.

Ο δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης με πάνω από 1 δις. ενεργούς χρήστες παγκοσμίως και χρηματιστηριακή αξία που αγγίζει τα 220 δισ. δολάρια  συνεχίζει παρά τις πρόσφατες αναταράξεις που προκάλεσαν οι διαρροές προσωπικών δεδομένων χρηστών του σε τρίτους να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας με χιλιάδες επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες που τους προσφέρει βοηθώντας στην ανάπτυξή τους.

Έτσι άρχισαν όλα...

Το Facebook ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2004 από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ και στην αρχή πρόσβαση είχαν μόνο οι φοιτητές του Χάρβαρντ, με τον Ζάκερμπεργκ μάλιστα να κατηγορείται από συμφοιτητές του ότι τους έκλεψε την ιδέα κάτι που δεν αποδείχτηκε ποτέ. Σε μικρό χρονικό διάστημα το Facebook εξελίχτηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο με τον ιδρυτή του να βλέπει το ετήσιο εισόδημα του να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο από μερικές χιλιάδες σε… δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην Ελλάδα

Στη χώρα μας το Facebook άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα το 2008 και μέσα σε λίγους μήνες είχε γίνει η νέα μόδα ιδιαίτερα μεταξύ των νέων της εποχής. Πολύ γρήγορα όμως άνθρωποι κάθε ηλικίας άρχισαν να ανοίγουν λογαριασμό στο νέο αυτό μέσο με ελάχιστους να μένουν μακριά από το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σήμερα το Facebook στη χώρα μας έχει πέντε εκατομμύρια ενεργούς χρήστες με τους μισούς εξ αυτών μάλιστα να ενημερώνουν καθημερινά τον λογαριασμό τους.

Πηγή: www.thessnews.gr