09 Σεπ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Τρίτη το Zero Waste Music Festival ή αλλιώς… το πιο «πράσινο» πάρτι της πόλης!

 

Μια συνδιοργάνωση του ΦοΔΣΑ, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Ερωτικού 94.8 που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στείλουν ένα μελωδικό οικολογικό μήνυμα!

 

Οι δράσεις ήταν επικεντρωμένες στην ενημέρωση του κοινού για τον καφέ κάδο και τη φιλοσοφία του Zero Waste. Ανακυκλώνουμε,  επιδιορθώνουμε και δεν πετάμε, επαναχρησιμοποιούμε και δεν αγοράζουμε, διαχωρίζουμε τα σκουπίδια μας.

 

Οι μικροί μας φίλοι μας κατενθουσιάστηκαν με τα βιωματικά εργαστήρια: ζωγράφισαν, κατασκεύασαν, έπαιξαν και απ’ ότι φάνηκε… μαθαίνουν γρηγορότερα από μας τους μεγάλους!

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο ισόγειο του One Salonica outlet mall φιλοξένησε το Σάββατο το φεστιβάλ. Συνεργατες του ΦοΔΣΑ βάλαν τα δυνατά τους για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των παιδιών και τα κατάφεραν λαμπρά! Η Κεράσα Βατμανίδου και ο Στέφανος Νέρος από τον Ερωτικό 94.8 συνέδραμαν μουσικά κάνοντας την εκδήλωση ακόμα πιο χαρούμενη.

 

Το ίδιο ωραίο ήταν το κλίμα και τη δεύτερη μέρα του Zero Waste Music Festival στην παραλία αυτή τη φορά, πίσω από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Μουσική από νωρίς επιλεγμένη από τον Fresh 96.1, παιδικά γέλια, ένας ξυλοπόδαρος, δροσερό καλοκαιρινό αεράκι, δυο γιγαντοοθόνες και μια σκηνή η οποία θα υποδεχόταν σε λίγο τον Στέλιο Ρόκκο.

Δεκάδες ήταν οι συμμετοχές αλλά και οι περαστικοί που κοντοστάθηκαν για να μάθουν τι συμβαίνει.

Ξανά «πρωταγωνιστής» ήταν ο καφέ κάδος, ο νέος κάδος που από το 2023 θα υπάρχει στις γειτονιές όλων των δήμων και θα συλλέγουμε εκεί τα οργανικά απορρίματα.

Συνεργάτες του ΦοΔΣΑ με κέφι και προθυμία ενημέρωναν το κοινό για τον καφέ κάδο και πώς οι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας θα σταθεί καταλύτης στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, δημότες ή ξενομερίτες, μικροί μεγάλοι, τουρίστες, κοντοστέκονταν για να μάθουν για το φεστιβάλ, για τη φιλοσοφία που είναι αναγκαίο να γίνει στάση ζωής προκειμένου να βοηθήσουμε τον πλανήτη.

Τα υπαίθρια εργαστήρια μεταποίησης υφασμάτων, ανακύκλωσης, ανακατασκευής, επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων από τον ΦοΔΣΑ μαγνήτισαν το ενδιαφέρον όσων βρεθήκαμε από τις 5 εκεί.

Χωρίς το νερό Διός που μας ξεδίψασε δεν θα ήταν τίποτα εφικτό. Εξάλλου… η προστασία είναι στη φύση του.

Η εταιρεία Μασούτης, απόλυτα συνεπής σε οικολογικά πρότυπα και με βασική της μέριμνα τη φορντίδα του περιβάλλοντος, υπήρξε χορηγός της διοργάνωσης.

Ο δήμαρχος και αντιπρόεδρος του ΦοΔΣΑ, Κωνσταντίνος Ζέρβας, και οι ζωντανοί θρύλοι των ερτζιανών, Λευτέρης Μαρόγλου και Στέφανος Διαμαντόπουλος, του ομίλου Rthess Media Group καλωσορίσανε τον κόσμο στην εκδήλωση.

Στις 21:00 στη σκηνή ανέβηκε ο αγαπημένος Στέλιος Ρόκκος γεμάτος ενέργεια και πάθος!

Αναφέρθηκε στη δράση ευχαριστώντας όσους συμμετέχουν και όσους είναι πρόθυμοι να υιοθετήσουν νέες συνήθειες που θα αποδειχτούν σημαντικές για την προστασία του πλανήτη.

Τραγουδήσαμε μαζί του μέχρι αργά, γείραμε το κεφάλι ο ένας στον ώμο του άλλου, χαμογελάσαμε ικανοποιημένοι μετά από πολύ καιρό. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να τ’ αλλάξουμε.

Γιατί θέλουμε μια Θεσσαλονίκη πιο οικολογική, μια Θεσσαλονίκη πιο όμορφη.

 

Μη ξεχνάτε την κλήρωση του ΦοΔΣΑ!

Η κλήρωση συνεχίζει να «τρέχει»! Εγγραφείτε τώρα στην εφαρμογή Return the Good και διεκδικήστε 2 ηλεκτρικά πατίνια, 50 κιτ με οικιακό καφέ κάδο, τσάντες πολλαπλών χρήσεων, επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια.

rtgfodsa

Δείτε επίσης

ESPA
ajax-loader