04 Ιαν

Δήμητρα Γαλάνη 

 

Πέτρος Κλαμπάνης | Θωμάς Κωνσταντίνου

Σπύρος Μάνεσης | Χρήστος Ραφαηλίδης 

 

To εξαιρετικό άλμπουμ Chronos με τα τραγούδια από τη συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών επανακυκλοφόρησε μαζί με ένα bonus track, το τραγούδι “Μπαξέ Τσιφλίκι” του Βασίλη Τσιτσάνη.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, λαούτο και κιθάρα, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο, ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο γίνονται ένα «σώμα» με την Δήμητρα Γαλάνη που είναι η «κορυφαία αυτού του χορού».

 

Mε κεντρικό άξονα τα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες και τις ενορχηστρώσεις της ομάδας αυτών των μουσικών που αναδεικνύουν με έναν μοναδικό τρόπο τις επιρροές της ελληνικής μουσικής από την Ανατολή και τη Δύση, κυκλοφόρησε πριν πέντε χρόνια το πρώτο άλμπουμ με δέκα κομμάτια. Λίγο πριν το τέλος του 2021, εν μέσω πανδημίας και όλων των αλλαγών που αυτή έχει φέρει, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά κυρίως στις αξίες και στον πολιτισμό μας, το Chronos Project σκαλίζει ξανά το πλούσιο μουσικό παρελθόν μας ενδυναμώνοντας συνεχώς την πολιτιστική μας μνήμη.

Δίσκοι σαν αυτόν φιλοδοξούν να ανοίξουν τον δρόμο στους νεότερους μουσικούς για να σκύψουν πάνω στην τεράστια παράδοση του ελληνικού τραγουδιού, είτε αυτό είναι το σύγχρονο έντεχνο, είτε το παραδοσιακό. Το Chronos Project έγινε μέσα στο πέρασμα των τελευταίων χρόνων δίσκος αναφοράς όπως άλλες αντίστοιχες προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν. Ενδυναμώνει και ενθαρρύνει κι άλλους μουσικούς να διασκευάσουν και να φέρουν στο σήμερα πολύτιμο υλικό.

Κάτω από το concept Chronos (Xρόνος) η Δήμητρα Γαλάνη έχει την πρόθεση να συνεχίσει να φέρνει στο φως το σπουδαίο έργο Ελλήνων δημιουργών με στόχο να παρουσιάσει κι άλλες εκδόσεις στο μέλλον.

 

 

INFO

CHRONOS Project | Δήμητρα Γαλάνη

Το Chronos κυκλοφόρησε το 2016 σε cd/dvd από την TheInSound

Στις 3 Δεκεμβρίου 2021 κυκλοφόρησε ξανά απο την Νorth Knot σε νέα έκδοση με bonus track το τραγούδι ΜΠΑΞΕ ΤΣΙΦΛΙΚΙ του Βασίλη Τσιτσάνη.

 

Το Chronos project θα το βρείτε:

σε όλα τα Digital Stores και στο επίσημο κανάλι της Δήμητρας Γαλάνη στο YouTube

 

Δήμητρα Γαλάνη: Ερμηνεία
Πέτρος Κλαμπάνης: Κοντραμπάσο
Θωμάς Κωνσταντίνου: Ούτι, λαούτο και κιθάρα
Σπύρος Μάνεσης: Πιάνο
Χρήστος Ραφαηλίδης: Βιμπράφωνο
Γιώργος Καριώτης: Hχολήπτης
Παναγιώτης Πετρονικολός: Μίξη
Γιώργος Βουδαντάς: Live Recordings
Studio Siera

 

Follow Dimitra Galani
Facebook | Twitter YouTube

Δείτε επίσης

ESPA
ajax-loader