19 Ιαν

Goran Bregović & Wedding and Funeral Band

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 – 21:00

 

Η μουσική των Βαλκανίων επιστρέφει με τον Goran Bregović, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και με τη μουσική συνοδεία της Wedding and Funeral Band τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1.

Μαζί τους και ένα σύνολο 10 εγχόρδων και χορωδών για να μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Underground» και το «Arizona Dream», η μουσική των Βαλκανίων μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο!

 

Η συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει τις πιο διάσημες στιγμές του από το παραδοσιακό Ederlezi και τον Καιρό των Τσιγγάνων μέχρι το Mesecina και το Kalasnjikov αλλά και το υπέροχο Ausencia από το Undergound και φυσικά μελωδίες που ντύθηκαν με ελληνικούς στίχους και έγιναν αγαπημένα τραγούδια όπως Το Βενζινάδικο ή το Θεός αν είναι και το Παραδέχτηκα.

Παράλληλα ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς θα παρουσιάσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης και την αγαπημένη του δισκογραφική δουλειά που έχει τίτλο Τρία Γράμματα από το Σεράγεβο και περιέχει έναν ύμνο για την γενέθλια πόλη του συνθέτη.

 

«Θα ήθελα να σας πω κάτι. Είστε τόσο τυχεροί που έχετε γεννηθεί σε μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα για να παραπονεθεί κανείς, αλλά σκεφτείτε λίγο την ιστορία σας, το φως, τη θάλασσα. Και μόνο το άκουσμα της λέξης «Ελλάδα» σε κάνει να χαμογελάς από όποιο μέρος του κόσμου και αν είσαι..»

 

Πληροφορίες:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1
25ης Μαρτίου και Παραλία
Τηλέφωνο: 2310 895 800

Γκόραν Μπρέγκοβιτς & Wedding and Funeral Band
Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 στις 21:00

 

Εισιτήρια:

Τιμές εισιτηρίων: 70€, 58€, 48€, 35€, 25€ (Φοιτητικό – περιορισμένης ορατότητας)

Εισιτήρια για όλες τις εκδηλώσεις πωλούνται από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & Παραλία.

Δείτε επίσης

ESPA
ajax-loader