10 Ιούλ

Ηλέκτρα

του Σοφοκλή

Θέατρο Κήπου

Τρίτη 11, Τετάρτη 12 & Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

 

Στο Θέατρο Κήπου στην Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστεί η τραγωδία του Σοφοκλή Ηλέκτρα, η πολυαναμενόμενη παράσταση του καλοκαιριού, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ , με την Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών, σε παραγωγή της Εταιρείας Τέχνης “Ars Aeterna” σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι: Ελισάβετ Μουτάφη, Ιωάννης Παπαζήσης, Στρατής Χατζησταματίου, Εριέττα Μανούρη, Δαυίδ Μαλτέζε, Πάρης Λεόντιος.

Η παράσταση θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε επιλεγμένα θέατρα σε όλη την Ελλάδα.

Στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, Ηλέκτρα και Ορέστης εκδικούνται για το φόνο του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, πληρώνοντας το αίμα με αίμα.

Πρόκειται για μία πραγματικότητα ζοφερή. Ένα σύμπαν που βουλιάζει στην διαφθορά και την αδικία. Ένας κόσμος αντιηρωικός όπου τα πάντα έχουν ανατραπεί και η τάξη των πραγμάτων έχει διασαλευτεί επικίνδυνα. Σε αυτόν τον κόσμο, η Ηλέκτρα επιλέγει να αποτελέσει το μοναδικό κύτταρο ζωντανής συνείδησης που δεν θα πάψει να καταγγέλλει στο διηνεκές την ανηθικότητα και την υποκρισία. Η φωνή της αποτελεί μια γενναία και δυναμική πράξη ενεργητικής αντίστασης. Αυτή η εμμονική προσκόλληση στις αρχές και τα ιδανικά της, θα φθείρει αναμφισβήτητα και την ίδια. Διαδηλώνει τον πόνο της στα πρόθυρα του παλατιού, μεταμορφώνεται σε ζωντανή Ερινύα για τους εγκληματίες και προσδοκεί ανυπόμονα την έλευση του σωτήρα αδερφού. Ο πόνος, το πένθος, η ακόρεστη δίψα της για εκδίκηση μοιάζουν να δημιουργούν ένα τοπίο κινούμενης άμμου που σιγά-σιγά την καταπίνει, όμως εκείνη αδυνατεί να πράξει διαφορετικά.
Το αινιγματικό και απροσδόκητο τέλος της τραγωδίας δεν προμηνύει κανένα ευτυχές τέλος, ούτε για την ηρωίδα ούτε για τα πάθη του οίκου της.

 

Παίζουν:

Ηλέκτρα – Λένα Παπαληγούρα
Ορέστης – Στρατής Χατζησταματίου
Κλυταιμνήστρα – Ελισάβετ Μουτάφη
Παιδαγωγός – Ιωάννης Παπαζήσης
Χρυσόθεμις – Εριέττα Μανούρη
Αίγισθος – Δαυίδ Μαλτέζε
Πυλάδης – Πάρης Λεόντιος
Χορός:
Φιόνα Γεωργιάδη, Ήβη Νικολαϊδου, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Δανάη Πολίτη, Μελισσάνθη Ρεγκούκου, Αρετή Τίλη

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Λίλλυ Μελεμέ
Μετάφραση – Γιώργος Μπλανάς
Μουσική – Στάυρος Γασπαράτος
Σκηνικό – Μικαέλα Λιακάτα
Κοστούμια – Βασιλική Σύρμα
Κίνηση – Κική Μπάκα
Φωτισμοί – Μελίνα Μάσχα
Βοηθός σκηνοθέτη – Πάρης Λεόντιος
Βοηθός Μουσικού – Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου
Βοηθός ενδυματολόγου – Ειρήνη Γεωργακίλα
Φωτογραφίες – Ελίνα Γιουνανλή
Επικοινωνία – Ειρήνη Λαγούρου
Δ/νση – Οργάνωση Παραγωγής – Σταμάτης Μουμουλίδης
Οργάνωση περιοδείας – Χριστίνα Μπάλλα
Παραγωγή:
Ars Aeterna | Θέατρο του Νέου Κόσμου | 5η Εποχή

 

Εισιτήρια:

GoodDeals: 17€

Δείτε επίσης

ESPA
ajax-loader