18 Ιαν

Το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι του έτους  θα “στολίσει” τον παγωμένο ουρανό!

 

Η Πανσέληνος του Λύκου

 

Εμφανίστηκε στον νυχτερινό ουρανό το βράδυ της  Δευτέρας  κι  απόψε, από το απόβραδο της Τρίτης , το θέαμα θα είναι μοναδικό!

Θεωρείται ότι η Πανσέληνος του Ιανουαρίου έγινε γνωστή ως η Σελήνη του Λύκου επειδή οι λύκοι ουρλιάζουν λόγω της πείνας κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ιδίως κατά τη διάρκεια της νύχτας με κατεύθυνση προς το φεγγάρι, γιατί έτσι το ουρλιαχτό τους ακούγεται καλύτερα και πιο μακριά.

Υπάρχουν κι άλλες ονομασίες για την πρώτη Πανσέληνο του έτους, στον Καναδά αποκαλούσαν την πανσέληνο αυτού του μήνα Σελήνη του Κέντρου, επειδή ανατέλλει στη μέση της ψυχρής περιόδου στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Άλλες ονομασίες της πανσελήνου : Cold Moon, Freeze Up Moon, Severe Moon, Hard Moon, Canada Goose Moon, Great Moon, Greetings Moon και Spirit Moon. Όλα αυτά τα ονόματα αναφέρονται στις ακραίες θερμοκρασίες της χειμερινής περιόδου και την υποδοχή του νέου έτους!

Όπως και να λέγεται το ολόγιομο φεγγάρι του Γενάρη, το πρώτο για το 2022 είναι από τα πιο λαμπερά, φωτεινά και μοναδικά του χρόνου για αυτό και ο Ερωτικός 94,8 θα επιλέξει τα πιο όμορφα τραγούδια που έχουν εμπνευστεί για την Πανσέληνο!!

 

“Κεράσα Βατμανίδου”

Δείτε επίσης

ESPA
ajax-loader